Огретен с кайсии и касис

сряда, 1 октомври 2008 г.

Продукти:
400 г зрели кайсии
150 г черен касис
1 пакетче ванилия
1 яйце
50 г пудра захар
250 г пълномаслена извара
настъргана кора от ½ лимон
1 с.л. нишесте за готвене
2 с.л. бадемови люспи

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 220 С (не се препоръчва печене с вентилатор). КАйсиите се почистват от костилките и нарязват на резени. Касисът се изплаква, плодовете се отделят от стъблата. Кайсиите се разпределят във форма, върху тях се слага касисът ис е поръсва с ванилия.
2. Белтъкът и жълтъкът на яйцето се разделят. Жълтъкът се разбива на пяна с 1 с.л. гореща вода, добавят се изварата, лимоновата кора и нишестето и всичко се разбърква. Белтъкът се разбива на сняг и се прибавя.
3. Сместа се разпределя върху плодовете и се пече на средна фурна 15-20 минути до получаване на златист цвят.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.