Запечени праскови

вторник, 30 септември 2008 г.

Продукти:
4-5 праскови (около 600 г)
75 г бадемови бисквити
3-4 сушени праскови
4 с.л. портокалов сок
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. кедрови ядки
2 с.л. течна сметана
1 жълтък
1/8 л ябълков сок
пудра захар

Начин на приготвяне:
1. Прасковите се разполовяват и се изваждат костилките. Фурната се загрява до 220 С (не се препоръчва печене с вентилатор).
2. Бадемовите бисквити се слагат в пликче за лед и се раздробяват на ситно с точилка. Прасковите се нарязват на кубчета и смесват с бисквитите. Сместа се поръсва с портокаловия и лимоновия сок. Кедровите ядки се наситняват и се смесват с течната сметана и жълтъка.
3. Прасковите се нареждат във форма с облата страна надолу и върху тях се разпределя пълнежът. Залива се със сока и се пекат на средна фурна около 15 минути, докато се оформи лека коричка. Поръсват се с пудра захар.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.