Кнедли със сливи

вторник, 30 септември 2008 г.

Продукти:
8 сливи
8 бучки захар
сол
1 опаковка тесто за кнедли (750 г; от щанда със замразени продукти)
4 с.л. масло
6 с.л. галета
канела на прах

Начин на продукти:
1. Сливите се почистват от костилките и във всяка се слага по 1 бучка захар. В голяма тенджера се налива достатъчно количество подсолена вода за варенето.
2. От тестото се оформят 8 кнедли, в средата на всяка се поставя по 1 слива, след което кнедлата се затваря. Топчетата се слагат във врящата вода, оставя се да кипне, намаля се температурата и кнедлите врат на слаб огън 20 минути.
3. Разтапя се маслото (по избор може да се запържи) и се смесва с галетата, както и с щипка канела на прах. Кнедлите се изваждат от водата, отцеждат се и се сервират с топлото масло с галета.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.