Печени ябълки с марципан

вторник, 30 септември 2008 г.

Продукти:
1 с.л. бадемови пръчици
4 ябълки
100 г течен марципан
40 мл ром или портокалов сок
1 с.л. стафиди
мазнина за формата

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С (с вентилатор- на 180 С). Бадемите се запичат до златисто в сух тиган. Семената на ябълките се издълбават.
2. Марципанът се разбърква с рома (портокаловия сок), стафидите и бадемите и се пълнят ябълките. Поставят се в намаслена форма и се пекат на средна фурна 15-20 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.