Багети с рибни пръчици

четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Продукти:
1 връзка пресен лук
1 малка краставичка (около 300 г)
6 листа зелена салата
1 връзка копър
100 г майонеза
2 с.л. кисело мляко
сол и черен пипер
2 с.л. олио
16 панирани рибени пръчици (500 г)
8 малки багети или питки (по около 90 г)

Начин на приготвяне:
1. Пресният лук се почиства и нарязва на ситно. Краставицата се обелва и нарязва на тънки кръгчета. Салатата се накъсва.
2. Отделят се няколко листенца от копъра за гарниране, а останалите се нарязват на ситно. Майонезата се разбърква с киселото мляко, копъра, солта и черния пипер.
3. Замразените рибени пръчици се пържат на средна температура 5-8 минути от всяка страна. Малко преди да се махнат от огъня, се добавя лукът.
4. Хлебчетата се препичат, разрязват се по дължина, намазват се с майонезената смес и се напълват със салатата, краставиците, рибените пръчици и лука. Гарнират се с останалите листенца копър.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.