Рулца от рукола с пушена сьомга

четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Продукти:
30 г кедрови ядки
300 г заквасена сметана
2 ч.л. дижонска горчица
1-2 ч.л. лимонов сок
сол и черен пипер
1 връзка рукола
200 г доматчета чери
200 г пушена сьомга, нарязана на кръгчета
8 бели пшеничени арабски питки (по около 45 г)
за сервиране: дървени шишчета или хартия за сандвичи

Начин на приготвяне:
1. Кедровите ядки се запичат до златисто в сух тиган, след което се смесват със заквасената сметана, горчицата и лимоновия сок и се разбъркват. Сместа се подправя със сол и черен пипер.
2. Руколата се почиства и накъсва на едри парчета. Доматите се разрязват на четири. Сьомгата се нарязва на широки ивици.
3. Питките се запичат за кратко от двете страни в горещ тиган без мазнина. Намазват се със сметановата смес и върху тях се нареждат руколата, сьомгата и доматите. Поръсват се с кедровите ядки.
4. Питките се навиват и поставят в кайсийки, забождат се с дървени шишчета или се слагат в хартия за сандвич, за да не се развият отново.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.