Пита с кюфтенца

четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Продукти:
1 малка глава лук
300 г телешка кайма
2 с.л. галета
1 яйце
сол и черен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
2 с.л. олио
1-2 марули
1 връзка репички
8 джоб питки (по около 65 г)
200 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва на кубчета. Каймата се омесва с лука, галетата и яйцето и се подправя със сол, черен и ½ ч.л. червен пипер. Оформят се 16 кюфтенца.
2. Олиото се загрява в тиган и се пържат кюфтенцата до златисто на средна температура 8-10 минути, като се обръщат от всички страни.
3. Марулята и репичките се почистват. Марулята се нарязва на ивици, а репичките- на тънки кръгчета.
4. Питките се препичат, напълват се с маруля, репички и кюфтенца и във всяка се слага по малко сметана. Поръсват се с останалата част от червения пипер.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.