Основна рецепта за ванилово парфе

четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Продукти:
3 пакетчета ванилия
4 жълтъка
4 с.л. мляко
4 с.л. захар
500 г сладка сметана

Начин на приготвяне:
1. Млякото, захарта, ванилията и жълтъците се смесват в дълбока купа. Достатъчно голяма тенджера се напълва с 3 см вода, оставя се да заври и в нея се поставя купата.
2.Жълтъците се разбъркват с тел за яйца до получаването на кремообразна смес, след което купата се изважда от тенджерата. Яйчната маса се оставя да изстине, като от време на време се разбърква с телта.
3.През това време сметаната се разбива на сняг, добавя се към яйчната маса и се оставя да замръзне във фризера в продължение на 4-6 часа.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.