Пълнена пица от питка

четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Продукти:
2 неквасени питки или питки със сусам (по около 250 г)
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
1 малка консерва белени домати (400 г)
1 ч.л. сушени италиански подправки
сол и черен пипер
1 червена чушка
200 г моцарела
60 г пикантен салам
3 клончета босилек

Начин на приготвяне:
1. Питките се разрязват, лукът и чесънът се нарязват на кубчета и запържват до омекване. Добавят се доматите със сока и се раздробяват с вилица. Всичко се оставя да кипне и се поръсва с подправките, солта и черния пипер. Трябва да ври без капак на силен огън 10 минути.
2. Фурната се загрява до 220 С (с вентилатор- 200 С). Чушката се почиства и нарязва на ивици, а моцарелата- на кръгчета.
3. Доматената смес се разпределя върху долната част на питката и отгоре се нареждат салам, парченца чушка и моцарела. Листата босилек се откъсват и поръсват върху салама и моцарелата. Захлупва се с горната половина на питката и се пече на средна фурна около 10 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.