Пъстри хлебни пици

четвъртък, 2 октомври 2008 г.

Продукти:
1 консерва риба тон (в собствен сос, 135 г сухо тегло)
2 глави лук
4 глави артишок (от консерва)
4 филии квасен хляб
¼ л доматен сос
1-2 с.л. каперси
2-3 с.л. маслини без костилки
1 ч.л. сушен риган
черен пипер
150 г настъргано сирене Гауда

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С (с вентилатор- 180 С). Рибата тон се отцежда. Лукът се обелва и нарязва на тънки пръстенчета, а артишокът- на 4 парчета.
2. Филиите хляб се поставят една до друга в тава и се поръсват с доматения сос. Върху тях се нареждат рибата тон, артишока, каперците и маслините. Подправя се с риган, черен пипер и се поръсва с настърганото сирене. Слагат се в нагорещена отдолу фурна и се пекат до златисто 10-15 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.