Забулени яйца със салата

сряда, 17 септември 2008 г.

Продукти:
100 г предварително приготвена зелена салата
3 репички
1 с.л. оцет
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер
2 с.л. бял винен оцет
2 пресни яйца

Начин на приготвяне:
1. Салатата се измива и се отцежда. Репичките се измиват и се нарязват на тънки кръгчета. От оцета, зехтина, солта и пипера се приготвя дресинг.
2. В малка тенджера завира около 300 мл вода и винения оцет. Яйцата се счупват първо в чаша и едно по едно се изсипват във врящата вода. Варят се на слаб огън около 3 минути.
3. Междувременно салатата се разбърква с дресинга и се подрежда в чиния. Яйцата се изваждат от водата с решетеста лъжица и се оставят върху домакинска хартия да се отцедят. Поднасят се със салатата.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.