Омлет със сирене

сряда, 17 септември 2008 г.

Продукти:
2 яйца
2 с.л. сметана
сол и черен пипер
1 с.л. масло
3 с.л. ситно настъргано сирене Гауда или кашкавал
едро настъргано сирене Гауда за гарниране

Начин на приготвяне:
1. Яйцата се разбиват със сметаната. Подправят се със сол и черен пипер.
2. В тиган се сгорещява маслото и се изсипват яйцата. Котлонът се намалява, настърганото сирене се поръсва върху яйцата и омлетът се оставя за около минута на слаб огън, без да се разбърква.
3. Готовият омлет се прегъва и се поднася поръсен с едро настъргано сирене.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.