Основна рецепта за картофена тортиля

сряда, 17 септември 2008 г.

Продукти:
1-2 сварени картофа (около 200 г)
½ глава лук
няколко стръка магданоз
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
2 яйца
2 с.л. сметана

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и нарязват на кубчета по около 1 см. Лукът се обелва и нарязва на шайби. Магданозът се измива и листенцата се нарязват на ситно.
2. Зехтинът се сгорещява в тиган и картофите се запържват в него за около 5 минути. Добавя се лукът и всичко се пържи още около 5 минути, като се разбърква от време на време. Подправя се със сол и черен пипер.
3. Междувременно се разбиват яйцата със сметаната и магданоза. Подправя се със сол и черен пипер. Добавя се останалият от пърженето зехтин и яйцата се изливат върху картофите. Температурата се намалява и тортилята се оставя захлупена около 10 минути, докато се стегне. Вкусна е топла или студена със салата.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.