Херинга в сметанов сос

понеделник, 29 септември 2008 г.

Продукти:
150 г сметана
200 г заквасена сметана
2 с.л. майонеза
4 ч.л. бял винен оцет
сол и черен пипер
1 ч.л. синапено семе
1 ч.л. захар
2 кисели ябълки
2 глави лук
200 г мариновани краставички
8 пресни филета от херинга (по около 60 г)

Начин на приготвяне:
1. Сметаната се разбърква със заквасената сметана, майонезата, оцета, солта, черния пипер, синапеното семе и захарта.
2. Ябълките се разрязват на четири и почистват от семената, месестата част се разрязва по ширина на тънки парчета. Лукът се разполовява и нарязва на тънки полумесеци. Маринованите краставички се нарязват на кръгчета.
3. Ябълките, лукът и краставичките се смесват със соса. Филетата се слагат в соса. Ястието се оставя 1 час покрито в хладилник.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.