Рибно плато със сос от копър и горчица

понеделник, 29 септември 2008 г.

Продукти:
100 г смесена салата от листни зеленчуци по избор
400 г смесена пушена риба (напр. пушена сьомга, пушена херинга, филе от скумрия, рибно роле)
50 г червен хайвер (от кета)
1 с.л. дижонска горчица
2 с.л. бял винен оцет
1 с.л. течен мед
сол и черен пипер
5 с.л. олио
½ връзка копър

Начин на приготвяне:
1. Пресните салатни зеленчуци се нарязват. Готовият салатен микс се измива и оставя да изсъхне. Кожата на пушената риба се отстранява и месото се нарязва на парчета.
2. Салатата се разпределя върху голямо плато, рибата и хайверът се подреждат върху нея.
3. За дресинга: разбъркват се горчицата, оцетът, медът, солта, черният пипер и олиото. Листата на копъра се нарязват на ситно и се смесват с дресинга. С получения сос се залива салатата.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.