Суфле от броколи

сряда, 17 септември 2008 г.

Продукти:
1 опаковка крем супа от пресни подправки или от броколи
500 г броколи
50 г ядки (лешници, орехи, бадеми, фъстъци)
4 яйца
3 с.л. брашно
50 г настърган пармезан
сол
мазнина за тавата

Начин на приготвяне:
1. Супата се приготвя според указанията на опаковката, но в ¼ л вода и се оставя да се охлади. Фурната се загрява до 200 С. Намаслява се голяма форма за суфле (вместимост- 2 л) и се затопля във фурната.
2. Броколите се измиват и накъсват на малки розички. Стъблото се нарязва на кубчета. Заедно с него се нарязват ядките
3. Жълтъците се отделят и постепенно се добавят към крем супата. Прибавят се брашното, ядките и пармезанът. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и внимателно се смесват със супата.
4. Броколите се разпределят върху дъното на тавата и се заливат с яйчената смес. Пекат се в долната част на фурната 35 минути с вентилатор на 180 С. Поднася се веднага.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.