Суфле от сирене с моркови

сряда, 17 септември 2008 г.

Продукти:
За зеленчуците:
800 г моркови
1 с.л. олио
сол и черен пипер
200 мл портокалов сок
½ връзка магданоз

За суфлето:
4 яйца
100 г настърган пармезан
3 с.л. смлени лешници
2 с.л. фини овесени ядки
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
олио за намазване

Начин на приготвяне:
1. Морковите се обелват и нарязват на парчета с дължина около 3 см. Задушават се около 3 минути в мазнина. Подправят се със сол и черен пипер. Долива се портокаловият сок и всичко се задушава покрито около 15 минути. Магданозът се измива и нарязва на ситно. Добавя се малко преди края на варенето.
2. Фурната се загрява до 200 С и в нея се затоплят 4 формички или чаши с вместимост около 200 мл.
3. Жълтъците се смесват с пармезан, лешниците и овесените ядки. Подправят се със сол, черен пипер и индийско орехче. Внимателно се добавят белтъците на сняг. Формичките се намасляват и се напълват със сместа. Пекат се около 20 минути в долната част на фурната с вентилатор на 180 С. Сервират се веднага с морковите.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.