Пържени картофи

петък, 12 септември 2008 г.

Продукти:
мазнина за пържене (поне 1 литър)
800 г картофи
сол

Начин на приготвяне:
1. Мазнината се изсипва във фритюрник или голяма тенджера и се загрява до 160 С. Междувременно картофите се обелват и се нарязват на пръчици с дебелина около 1 см. Оставят се върху кухненска кърпа, за да поизсухнат.
2.Катофите се запържват на части в мазнината около 5 минути, изваждат се и се отцеждат. Мазнината се загрява до 180 С и картофите се пържат още веднъж на части около 3 минути до зачервяване. Изваждат се, отцеждат се върху кухненска хартия, посоляват се и се сервират веднага.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.