Кюфтета от настъргани картофи

петък, 12 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг картофи
2 яйца
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
мазнина за печене

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и настъргват на ситно. Отцеждат се за около 3 минути, за да се усети нишестето. Внимателно се изсипва течността и нишестето се връща обратно в картофите.
2. Картофите се смесват с нишестето и яйцата. Подправят се със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.
3. В тиган се сгорещява мазнина. От тестото се взимат със супена лъжица хапки и се пускат в мазнината. Притискат се, за да станат по-тънки и се пържат до зачервяване по 5-10 минути от всяка страна. Отцеждат се върху кухненска хартия.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.