Картофена яхния с наденички

петък, 12 септември 2008 г.

Продукти:
800 г картофи
400 г моркови
2 с.л. олио
сол и черен пипер
2 сурови наденици
4 с.л. заквасена сметана
1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Картофите и морковите се обелват. Нарязват се поотделно на кубчета с размер около 1-2 см. Олиото се сгорещява в тенджера и в него за около 3 минути се задушават морковите. Добавят се картофите, долива се 650 мл вода, подправя се с 1 ч.л. сол и малко черен пипер. Оставя се да къкри 12 минути.
2. Надениците се обелват и от тях се оформят малки кюфтенца. Добавят се към картофите и се оставят около 5 минути на слаб огън да поемат вкуса.
3. Подправя се със сол и черен пипер и се снема от котлона. Магданозът се измива, отцежда и листенцата се откъсват. Пюрира се със сметаната и малко от картофения бульон. Сервира се отделно.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.