Картофена пица

петък, 12 септември 2008 г.

Продукти:
750 г картофи
1 топка моцарела (125 г)
1 глава лук
1 скилидка чесън
200 мл зеленчуков бульон
1 с.л. олио
1 буркан нарязани домати (400 г)
сол и черен пипер
1-2 с.л. песто (консерва)

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и нарязват на кубчета с размер около 1,5 см. Моцарелата се отцежда и също се нарязва на кубчета. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Чесънът се обелва и пресова.
2. Олиото се сгорещява в тенджера. Слагат се нарязаният лук и пресованият чесън и се запържват. Сипва се бульонът, завира и се оставя да къкри 5 минути.
3. Добавят се доматите и всичко се подправя със сол и черен пипер. Вари се още около 15 минути, докато картофите омекнат. Добавя се моцарелата и се оставя да се разтвори. Ястието се подправя с песто.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.