Картофена супа с крутони

петък, 12 септември 2008 г.

Продукти:
1 връзка корени за супа (праз, моркови, целина)
700 г картофи
1 голяма глава лук
2 дафинови листа
2 зърна карамфил
1 с.л. олио
1 ¼ л пилешки бульон
1 връзка пресен лук
100 г заквасена сметана
сол и черен пипер
3 филии стар черен хляб
2 с.л. масло

Начин на приготвяне:
1. Лукът се измива, почиства и нарязва на кръгчета. Морковите, целината и картофите се измиват, обелват и нарязват на едро. Лукът се обелва и в него се забождат дафиновите листа и зърната карамфил.
2. Олиото се сгорещява. Празът, морковите, целината и лукът се запържват. Прибавят се картофите и се запържват за кратко. Долива се бульон, завира и се оставя да къкри 15 минути, докато картофите омекнат. Лукът се изважда и супата се пюрира.
3. Пресният лук се измива, нарязва се на тънки кръгчета, и заедно със сметаната се добавя към супата след края на варенето. Подправя се със сол и черен пипер.
4. Хлябът се нарязва на кубчета и се запържва до зачервяване в маслото. Супата и крутоните се сервират поотделно.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.