Продукти:
1 кг картофи
3 червени чушки
1 голяма глава лук
2 стръка салвия
2 с.л. олио
250 г кисело зеле
2 с.л. доматено пюре
330 мл доматен сок
¼ л зеленчуков бульон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина около 2 см. Чушките се измиват, разполовяват, почистват и нарязват на лентички. Лукът се обелва и нарязва на тънки полумесеци. Салвията се измива и нарязва не много ситно.
2. В голяма тенджера се сгорещява олиото и в него се задушава лукът. Добавят се картофите, чушките, доматеното пюре, киселото зеле и салвията и всичко се задушава 5 минути.
3. Сипват се доматеният сок и бульонът. Подправя се със сол и черен пипер и се оставя да къкри 15 минути под капак. Вари се още малко до готовност и се сервира.
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Картофен гулаш по сегедински
петък, 12 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар