Печени картофи със зеленчуци

петък, 12 септември 2008 г.

Продукти:
1 връзка магданоз
сол и черен пипер
сушен риган
канела на прах
800 г картофи
3 с.л. олио
250 г тиквички
250 г домати
½ връзка босилек
100 г сирене Фета
200 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:
1. Магданозът се измива и листенцата се нарязват на ситно. Смесват се с 2 ч.л. сол, малко черен пипер, риган и щипка канела.
2. Картофите се обелват и нарязват на тънки резени. В тиган се сгорещява олиото и в него се запържват картофите. Добавят се малко от подправките и картофите се задушават захлупени на слаб огън.
3. Междувременно се измиват и почистват тиквичките, нарязват се на кръгчета и се слагат в тигана. Добавят се измитите, почистени от семенната част и нарязани домати. Всичко се задушава 15 минути покрито.
4. Босилекът се измива и листенцата се нарязват на едро. Пюрира се със сиренето и сметаната. Изсипва се върху зеленчуците и всичко се задушава 5-10 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.