Супа от жито с бекон

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
100 г бекон
1 с.л. олио
2 ½ л зеленчуков бульон
250 г грухана пшеница (жито)
2 дафинови листа
1 връзка корени за супа (моркови, лук, целина)
сол и черен пипер
2 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:
1. Беконът се нарязва на дребни кубчета. В голяма тенджера се сгорещява олиото. В него се запържва беконът и се залива със зеленчуковия бульон. Добавят се житото и дафиновите листа, завира и се вари на слаб огън около 20 минути, докато житото омекне.
2. Междувременно зеленчуците се почистват, измиват и нарязват на парчета по около 1 см. Добавят се в тенджерата и се варят около 10 минути. Готовата супа се подправя със сол, черен пипер и лимонов сок.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.