Супа с кюфтенца от грис

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
200 мл прясно мляко
1 с.л. масло
сол
настъргано индийско орехче
100 г грис
1 л зеленчуков или месен бульон
3 яйца

Начин на приготвяне:
1. Млякото завира с маслото, солта и щипка индийско орехче. Добавя се грисът и се вари 3 минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. Пресипва се в купа и се оставя около 15 минути да се охлади.
2. Междувременно бульонът завира. Яйцата се смесват постепенно със сварения грис. С помощта на две чаени лъжички се оформят продълговати кюфтенца, пускат се в бульона и се варят на ниска температура около 10 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.