Лимонена супа с ориз

вторник, 16 септември 2008 г.

Продукти:
1 ½ л пилешки бульон
200 г ориз
1 връзка магданоз
1 лимон
2 яйца
сол и черен пипер
щипка млян бахар

Начин на приготвяне:
1. Пилешкият бульон завира и в него се сварява оризът на слаб огън за около 15 минути.
2. Междувременно магданозът се измива и листенцата се нарязват на дребно. Сокът от лимона се изстисква в купичка и се разбива с яйцата.
3. Около 200 мл от горещата супа се добавя с бъркане към яйцата. Сместа се озсипва в супата бавно и с разбъркване. Супата не се оставя да заври отново, за да не се пресекат яйцата. Подправя се със сол, пипер и бахар. Поднася се поръсена с магданоз.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.