Картофи на фурна по цигански

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг картофи
100 г чеснов колбас
2 малки червени чушки (около 400 г)
1 топка моцарела (125 г)
2 стръка розмарин
3 с.л. кедрови ядки
100 г сметана
100 мл прясно мляко
2 яйца
сол и пипер
сладък червен пипер
мазнина за намазване на тавата

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява на 220 С (с вентилатор- 200 С). Намаслява се една голяма или све по-малки плитки тави. Картофите се обелват и нарязват на тънки резени. Колбасът се нарязва на шайби, а чушките- на дребно.
2. Моцарелата се нарязва на парчета. Розмаринът се измива и игличките се нарязват на ситно. Смесва се с моцарелата и кедровите ядки. Яйцата се разбиват със сметаната и млякото. Подправят се с малко сол, черен и червен пипер и се изсипват в тавата.
3. Картофите, колбасът и чушките се смесват и разпределят върху яйчената смес. Отгоре се подрежда моцарелата. Пече се около 20 минути и се сервира в тавата.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.