Картофен квартет

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг сварени едри пресни картофи (8 бр.)
сол
1 домат
100 г сирене Моцарела
100 г сирене Гауда или кашкавал
1 малък морков
1 стрък пресен чесън
4 резена колбас
4 с.л. доматено пюре
150 г мляно месо (чисто или от наденица)
4 с.л. хлебни трохи или галета
4 с.л. настърган пармезан
зехтин

Начин на приготвяне:
1. Картофите се сваряват в подсолена вода за 20-25 минути. Обелват се още горещи.
2.Фурната се загрява до 200 С (с вентилатор- 280 С). Картофите се разполовяват по дължина и се подреждат в покрита с намаслена хартия тава.
3. Доматът се измива и без семенната част се нарязва на резени, както и моцарелата. Гаудата или кашкавалът се нарязват на ивици. Морковът се настъргва на едро. Чесънът се нарязва на кръгчета.
4. Половинките картофи се разделят на 4 части. Една част се покриват със салам, домати и моцарела, друга- с доматено пюре и ивици гауда (кашкавал), трета- с мляно месо, настъргани моркови и пресен чесън, а останалите- със смес от хлебни трохи и пармезан със зехтин. Запичат се 10-15 минути.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.