Зелена картофена торта

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
800 г сварени пресни картофи (най-добре от предишния ден)
750 г пресен или 450 г замразен спанак
1 малка глава лук
1-2 скилидки чесън
1 с.л. олио
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
2 с.л. сусам
150 г сирене Фета
300 г заквасена сметана
2 с.л. масло
олио за формата

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и настъргват на едро. Спанакът се измива, почиства и нарязва на едро. Фурната се загрява на 225 С (с вентилатор- 200С).
2.Лукът и чесънът се задушават в олиото. Добавя се пресният спанак и се задушава покрит около 5 минути. Размразеният спанак не се задушава. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче.
3. Сусамът се запича в сух тиган. Сиренето и сметаната се пюрират. В намаслена тава се слагат последователно половината от подправените картофи, половината сирене със сметана, спанакът, останалото сирене и картофи. Подправя се. Поръсва се с парченца масло и сусам и се пече около 30 минути в средата на умерена фурна.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.