Картофи с бекон и кестени

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
750 кг картофи
сол
1 с.л. олио
8-10 резена бекон, разполовени напряко
черен пипер
сладък червен пипер
200 г сварени ядливи кестени

Начин на приготвяне:
1. Картофите се измиват и завират в 400 мл подсолена вода. Варят се 20-25 минути. Поливат се със студена вода, обелват се още горещи и се разполовяват по дължина.
2. Фурната се загрява до 220 С (с вентилатор- 200 С). Плитка широка тава се покрива с намаслена хартия. Върху всяка половинка на картоф се слага по ½ парче бекон и се подреждат в тавата. Подправя се с черен и червен пипер.
3. Пече се около 20 минути в средната част на фурната. След 10 минути се прибавят кестените и се пекат заедно с картофите.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.