Картофи с Мохо

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг картофи
4 с.л. морска или обикновена сол
3-5 сушени люти чушлета
3 с.л. сладък червен пипер
1 ч.л. млян кимион
100 мл червен винен оцет
150 мл зехтин
сол и захар

Начин на приготвяне:
1. Картофите се измиват добре, слагат се в плитка тенджера, посоляват се и тенджерата се напълва до половината с вода. Варят се покрити 15-20 минути.
2. Междувременно за соса Мохо се натрошават лютите чушлета и се смесват с пипера, кимиона и оцета. Бавно се долива зехтинът и всичко се разбърква. Подправя се със сол и червен пипер.
3. Тенджерата се отхлупва и водата се отцежда напълно. Картофите се оставят без вода за 5-10 минути при често обръщане. Готови са, когато кората им остане суха и покрита със сол. Сервират се с кората. Особено подходящо към печени пръстенчета от сепия и печено пиле.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.