Солени картофи

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг картофи
сол
1-2 с.л. масло

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и се нарязват на големи парчета. Завират в голяма тенджера с подсолена вода. Температурата се намалява и се варят до омекване 15-25 минути.
2. Пробождат се с малък остър нож. Ако той прониква без съпротива, картофите са готови- в противен случай варенето продължава още 5 минути и отново се пробва. Преди сервиране се отцеждат и се добавят парченца масло. Особено подходящо е към пъстърва.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.