Картофи с масло на фурна

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
8 големи картофа
4 с.л. масло
морска сол (може да се замени с обикновена сол)

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С. Картофите се измиват и се подреждат върху скарата на фурната. Пекат се 45-60 минути до омекване в средната част на фурната с вентилатор на 180 С. Пробват се, като се пробождат с малък остър нож.
2. Картофите се срязват на кръст, така че да се разтворят и се сервират с масло и сол. Подходящи са като гарнитура към рамстек и риба с коричка от зелени подправки.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.