Варени картофи с извара и лук

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
1,2 кг картофи
сол
2 връзки пресен лук
750 г извара
черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Картофите се измиват и заливат с подсолена вода в голяма тенджера. Варят се покрити на слаб огън 20-40 минути.
2. Лукът се измива, отцежда се от водата и се нарязва на кръгчета. Разбърква се с изварата и се подправя със сол и пипер.
3. Картофите се пробват, като се пробождат с малък остър нож- готови са, ако той влиза без съпротива. Заливат се със студена вода и се обелват още горещи.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”





Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.