Основна рецепта за картофен огретен

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг картофи
сол и черен пипер
настъргано индийско орехче
400 г сметана
масло за намазване на тавата

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С. Тавата се намазва обилно с масло. Картофите се обелват и нарязват на много тънки резени, подправят се и се изсипват в тавата.
2. Сметаната се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче и се излива върху картофите. Пече се 35-45 минути до зачервяване с вентилатор на 180 С.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.