Картофи на тиган по средиземноморски

четвъртък, 11 септември 2008 г.

Продукти:
800 г картофи
2 червени чушки
4 стръка пресен розмарин или 1 с.л. сушен
сол и пипер
сладък червен пипер
75 г сирене Фета
мазнина за печене

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват, най-добре с кухненски робот, и се нарязват на тънки кръгчета. Чушките се измиват, разполовяват, почистват и нарязват на тънки ленти. Пресният розмарин се измива и игличките се нарязват на ситно.
2. В голям тиган се сгорещява олио. Картофените шайби се запържват на среден огън около 10 минути, като се разбъркват. Подправят се със сол, черен и червен пипер и розмарин. Добавят се чушките и се пържат 5 минути.
3. Сиренето Фета се нарязва на малки кубчета и се добавя в тигана малко преди края на пърженето. Подправя се със сол, черен и червен пипер и се сервира топло.
4. Може да добавите шепа маслини или 1-2 с.л. каперси.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.