Картофи със сусам

петък, 12 септември 2008 г.

Продукти:
800 г картофи
сол
4 с.л. масло
3 с.л. хлебни трохи или галета
3 с.л. сусам

Начин на приготвяне:
1. Картофите се измиват добре. Варят се 20-25 минути небелени в малко вода с 2 ч.л. сол. Готови са, когато могат лесно да се прободат с нож.
2. Изплакват се със студена вода и се обелват още горещи. Малките картофи се оставят цели, а големите се разделят на 2 или 4 части.
3. В тиган се сгорещява маслото. Хлебните трохи и сусамът се запържват около 3 минути. Добавят се картофите и всичко се разбърква така, че маслените трохи и сусамът да полепнат по картофите. Сервира се веднага.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.