Продукти:
• 2 супени лъжици растително масло
• 3 наденички с чесън, всяка по 115 г, нарязани на кръгчета
• 2 средно големи моркова, нарязани на зарчета
• 1 средно голяма глава кромид лук, нарязана
• 1 стрък целина, почистена и тънко нарязана
• 2 пресовани скилидки чесън
• 2 супени лъжици нарязан на ситно пресен магданоз
• 200 г червена леща, измита
• 400 г консервирани домати, накълцани
• 1 дафинов лист
• 1 л говежди булоьн
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте растителното масло в тенджерата и за 5 минути леко запържете наденичките като разбърквате. Извадете ги от съда.
2. Излейте мазнината, като оставите само 1 супена лъжица, после сложете в тенджерата морковите, лука, целината, чесъна и магданоза. Запържете зеленчуците за 5 минути на умерен огън.
3. Добавете лещата, доматите, дафиновия лист, бульона и наденичките. Оставете да заври, намалете котлона, похлупете и варете на тих огън, докато лещата омекне. Извадете дафиновия лист, посолете и наръсете с черен пипер. Поднесете със сусамени гризини или франзели.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Супа от леща с чеснови наденички
понеделник, 1 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар