Барбун с шунка

сряда, 3 септември 2008 г.

Продукти:
• 4 супени лъжици зехтин
• сокът от 1 лимон
• 1 пресована скилидка чесън
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 4 барбуна, около 350 г всеки, разфасовани
• 2 дебели филии шунка, всяка разрязана по дължина на две части
• 700 г картофи, сварени и нарязани на кръгчета или кубчета
• 2 супени лъжици пресен магданоз
• 8 черни маслини без костилки, нарязани
• 2 супени лъжици галета

Начин на приготвяне:
1. Смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна, солта и малко пипер в широка недълбока форма. Сложете там и рибата и я намажете със сместа от всички страни. Похлупете и оставете за 2 часа в хладилника. След 1 ½ часа загрейте фурната до 180 С.
2. Отделете маринатата в друг съд и я запазете, а между рибите сложете парче шунка. Смесете картофите с магданоза и половината марината и изсипете сместа около всяка риба.
3. Наръсете нарязаните маслини отгоре, излейте в съда за печене и останалата марината и поръсете с галета. Печете във фурната 20-25 минути, докато рибата стане готова.


Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.