Продукти:
• 500 г сурова треска, на кайма
• 4 стръка зелен лук, тънко нарязани
• 85 г трохи от бял хляб
• 1 супена лъжица нярязан пресен кориандър или магданоз
• 1 чаена лъжичка сушена мента или риган
• по ¼ чаена лъжичка сол и куркума
• 1 разбит жълтък
• 2 супени лъжици зехтин
• 1 глава кромид лук, ситно нарязана
• 1 скилидка чесън, накълцана
• 1 чаена лъжичка ситно нарязан пресен джинджифилов корен или ¼ чаена лъжичка настърган джинджифил
• ½ чаена лъжичка смлян лютив червен пипер
• 1 равна чаена лъжичка сладък червен пипер
• 2 чаени лъжички лимонов сок
• 285 мл рибен, пилешки или зеленчуков бульон
• 30 г кокосова паста
• 350 г фетучини (широка юфка)
• 150 мл нискомаслена сметана
• магданоз или кориандър за украса
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте каймата с лука, хлебните трохи, кориандъра, ригана и солта и добавете жълтъка. Когато сместа стане еднородна, разделете я на 24 топчета, наредете ги в чиния и ги оставете за 1 час в хладилника.
2. Загрейте зехтина в голям тиган и запържете лука за 3 минути на умерен огън. Добавете чесъна, джинджифила, куркумата, лютивия и сладкия червен пипер и гответе 2 минути. Сипете бульона, лимоновия сок и кокосовата паста. С леко бъркане оставете соса да заври.
3. Налейте сметаната и наредете кюфтенцата в тигана на един пласт. Намалете котлона, похлупете и задушавайте 15 минути. През това време сварете фетучините.
4. Отцедете и изсипете юфката в предварително загрят съд. Отгоре сложете кюфтенцата и ги украсете с магданоз или кориандър.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Рибни кюфтенца с фетучини и къри
сряда, 3 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар