Продукти:
• 700 г солена треска, изкисната в студена вода
• 2 недобре узрели банана
• 2 супени лъжици зехтин
• 2 скилидки чесън, размачкани
• 1 глава кромид лук, ситно нарязана
• 1 малка лютива зелена чушка, ситно нарязана
• ½ чаена лъжичка прясна или 1 ½ лъжичка сушена мащерка
• смлян черен пипер
• 400 г консервирани белени домати, накълцани
• 600 г бланширан и отцеден спанак
• 1 малък плод авокадо и 1 голям домат, нарязани за украса
Начин на приготвяне:
1. Отцедете изкиснатата треска и я сложете в голяма тенджера. Залейте я с 2,5 л студена вода. Оставете да заври, сменете водата и отново възварете. Намалете котлона, похлупете и варете 15-20 минути, докато рибата се свари напълно. Излейте водата, почистете рибата от кожата и костите, разделете я на няколко едри парчета и я оставете настрана.
2. Отрежете бананите в двата края, сложете ги в голям тиган и ги залейте с вода, която да ги покрива леко. Оставете да заври, намалете котлона и варете 15 минути. Излейте водата, охладете, обелете бананите и ги нарежете на дебели кръгчета.
3. Загрейте зехтина в голяма огнеупорна тенджера. Задушете чесъна, лука и лютивата чушка, докато омекнат, после добавете мащерката и доматите. Поръсете с черен пипер и оставете соса да заври. Сложете рибата и варете 5 минути, като разбърквате. После добавете банановата смес и спанака и загрейте за още 3-5 минути. Украсете с авокадо и домати и поднесете.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Солена треска по ямайски
сряда, 3 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар