Продукти:
• 3 супени лъжици соев сос
• 1 супена лъжица сухо шери или оризово вино
• 2 супени лъжици сусамово олио
• 250 г тофу, нарязано на ситни кубчета
• 30 г сушени гъби (шиитаке), накиснати в 200 мл вряла вода
• 1 равна чаена лъжичка царевично брашно
• 2 супени лъжици растително масло
• 1 средно голяма червена пиперка, нарязана на тънки пръстени
• 2 стръка зелен лук, тънко нарязани
• 250 г ориз, сварен
• 85 г замразен грах (може консервиран)
• 85 г бобови кълнове, изплакнати и подсушени
• 4 яйца
• 3 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
1. Смесете соевия сос и шерито със сусамовото олио и оваляйте в сместа парченцата тофу. Оставете ги да се мариноват 20 минути, като ги обръщате.
2. Отцедете сока от гъбите, например с помощта на филтърна картия, и изсипете в мерителен съд. Добавете маринатата, след като сте извадили от нея парченцата тофу. Ако е нужно, сипете вода, за да се получат 250 мл, после разбъркайте течността с царевичното брашно. Излейте тази смес в голям тиган и я подръжте на умерен огън 2-3 минути, като бъркате леко, докато се посгъсти. Сипете соса в сосиера и я оставете на топло.
3. Нарежете гъбите. Избършете тигана с хартиена салфетка, за 2 минута загрейте в него растителното масло, после за 2 минути изпържете пиперката. Добавете зеления лук и с леко бъркане пържете още 2 минути. Сложете ориза, гъбите, граха, тофуто и бобовите кълнове.
4. Разбийте яйцата и водата в отделна купа и залейте зеленчуците. Дръжте на тих огън 5 минути, като повдигате краищата на омлета и накланята настрани тигана, така че яйцата да не останат сурови. Поднесете с топлия сос, пълнозърнест хляб и зелена салата.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Омлет по ориенталски
сряда, 3 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар