Калцоне с три различни вида сирене

сряда, 3 септември 2008 г.

Продукти:

за тестото:
• 200 мл топла вода
• ½ чаена лъжичка пудра захар
• 1 ½ чаена лъжичка суха мая
• 340 г брашно
• ½ чаена лъжичка сол
• 15 г краве масло

за плънката:
• 1 супена лъжица зехтин
• 1 глава кромид лук, ситно нарязана
• 1 малка червена пиперка, почистена от семето и ситно нарязана
• 1 скилидка чесън, накълцана
• 1 супена лъжица пресен босилек или 1 равна чаена лъжичка сушен
• 350 г броколи, нарязани
• 2 супени лъжици сухо бяло вино или вода
• 250 г сирене рикота
• 120 г сирене моцарела, настъргано
• 60 г пармезан, настърган
• 1 разбито яйце
• смлян черен пипер
• червена пиперка, нарязана на пръстени, и майоран за украса

Начин на приготвяне:
1. Пригответе тестото. Докато то бухва, загрейте зехтина и запържете в него лука, пиперката и чесъна. После сложете в тигана босилека и броколите, налейте виното или водата, похлупете и варете 5 минути. Свалете съда от огъня, разбъркайте първия и втория вид сирене и половината от пармезана. Излейте и яйцето и поръсете с черен пипер. Похлупете и оставете настрана.
2. Загрейте фурната до 200 С. Омесето тестото за 5 минути и го разделете на 4 части. Разточете питки с овална форма и размери около 20 х 15 см. В центъра на всяка сложете една четвърт от плънката. Намокрете краищата със студена вода и сгънете на две, като ги съедините, така че плънката да се запечата вътре. След това подредете 4-те парчета върху тава за печене.
3. Напръскайте питките отгоре със студена вода и ги поръсете с останалия пармезан. Печете във фурната 15-20 минути, докато бухнат. Украсете с червената пиперка и майорана и поднесете с гарнитура от зелена салата.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.