Пудинг с печени ябълки

вторник, 30 септември 2008 г.

Продукти:
8 много малки ябълки
120 г хрупкави мюсли
3 яйца
250 г обезмаслена извара
150 г заквасена сметана
4 с.л. захар
сол
3-4 ч.л. желе от касис
мазнина за формата
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 180 С. Ябълките се обелват и семената им се почистват. Всяка ябълка се пълни с около 2 ч.л. мюсли. Формата се намазва с мазнина.
2. Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбъркват с изварата, заквасената сметана и захарта до получаването на кремообразна смес и се добавя останалото мюсли. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и се добавят към сместа с изварата.
3. Получената смес се изсипва във формата, върху нея се нареждат пълнените ябълки и пудингът се пече на средна фурна (с вентилатор- на 160 С) около 40 минути.
4. На върха на всяка ябълка се слага желе от касис и пудингът се поръсва с пудра захар.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.