Ябълков щрудел с песто фило

вторник, 30 септември 2008 г.

Продукти:
1 кг кисели ябълки
50 г стафиди
50 г кълцани бадеми
4 с.л. захар
40 мл ром по избор
½ ч.л. канела на прах
2 с.л. масло
4 листа точени кори
4 с.л. млени лешници
1 жълтък
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 200 С. Дъното на тавата се покрива с хартия за печене. Ябълките се обелват, почистват от семената, нарязват се на малки парчета и се смесват със стафидите, бадемите, захарта, рома и канелата.
2. Маслото се разтапя, корите се разстилат върху кухненска кърпа, като краищата трябва да са извън кърпата. Поръсват се с разтопеното масло и лешниците.
3. Ябълките се нареждат върху корите. Едната страна на кърпата се повдига, корите се увиват на руло и се слагат в тавата, краищата се подвиват надолу. Жълтъкът се разбива и с него се намазва щтруделът. Пече се 35-40 минути до златисто на средна фурна (с вентилатор- на 180 С). Поръсва се с пудра захар. Вкусно е и топло, и студено.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.