Продукти:
6 сухи хлебчета (от предния ден)
600 г череши
3 яйца
½ л мляко
4 с.л. захар
½ ч.л. канела на прах
2 с.л. масло
масло за формата
Начин на приготвяне:
1. Фурната се загрява до 180 С. Хлебчетата се нарязват на тънки кръгчета.Черешите се почистват от стъблата и костилките. Хлябът и черешите се смесват.
2. Формата се намазва с масло и в нея се слага сместа от череши и хляб. Разбъркват се яйцата, канелата, млякото и захарта и се изливат върху хлебчетата. Маслото се разпределя на стърготини върху пудинга и сладкишът се пече на средна фурна 35-45 минути до златисто (с вентилатор- на 160 С).
Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”
Черешови човечета
вторник, 30 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар