Зеленчукова супа минестроне с кашкавелени тостове

понеделник, 1 септември 2008 г.

Продукти:
• по 2 супени лъжици зехтин и доматено пюре
• по 2 средно големи глави лук и целина, нарязани
• 2 средно големи моркова, нарязани
• 1 средно голям стрък праз, нарязан на тънко
• 2 пресовани скилидки чесън
• 1,5 л зеленчуков бульон
• 120 г накълцано зеле
• 400 г консервирани домати, нарязани
• 30 г дребни макаронени изделия
• 1 равна чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 8 филийки франзела
• 2 супени лъжици сос песто
• 120 г сирене моцарела, нарязано на 8 филийки
• 30 г настърган пармезан

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете лука, докато омекне. Добавете морковите, целината праза и чесъна и запържвайте още 10 минути.
2. Налейте бульона, добавете доматеното пюре, зелето, доматите, посолете, поръсете с черен пипер и оставете да заври. Сложете макаронените изделия. След повторно завиране намалете котлона, похлупете съда и варете на тих огън 30 минути.
3. Докато супата се вари, препечете филийките от двете страни, намажете всяка с по малко сос песто. Сложете отгоре парченце цирене моцарела, поръсъте с пармезан и поставете в грила, докато кашкавалът върху тоста се разтопи и зачерви. Сервирайте супата в затоплени чинии, като сложите отгоре готовите филийки.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.