Супа с нахут, макарони и спанак

понеделник, 1 септември 2008 г.

Продукти:
• 2 супени лъжици зехтин
• 1 голяма глава кромид лук, ситно нарязана
• 1 пресована скилидка чесън
• 1 равна чаена лъжичка сушен майоран
• ½ чаена лъжичка сушен розмарин
• 450 г пресен спанак или 225 г замразени листа спанак
• 200 г варен нахут, измит и изцеден
• 1,5 л говежди бульон
• 100 г мидички или други ситни макаронени изделия
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 60 г настърган пармезан (или друг пикантен кашкавал)
• 1 супена лъжица зехтин екстра върджин (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука за 10 минути до зачервяване. Добавете чесъна, майораната и размарина и пържете още 2 минути, после сложете спанака, похлупете и задушавайте на тих огън 5 минути.
2. Прибавете нахута и бульона и оставете на заври. Сложете макаронените изделия, намалете котлона и варете на тих огън, като разбърквате от време на време, докато макароните се сварят. Посолете, поръсете с черен пипер и насипете в чиниите. Поръсете с настъргания кашкавал и добавете по желание зехтина екстра върджин. Поднесете с хрупкав италиански хляб.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.