Продукти:
• 1 супена лъжица зехтин
• 200 г кренвирши, нарязани
• 1 голяма глава кромид лук, ситно нарязана
• 2 пресовани скилидки чесън
• 4 стръка зелен лук, нарязани на пръстенчета
• ¼ малка маруля, едро нарязана
• 2 чаени лъжички нарязана прясна мента
• ½ чаена лъжичка смлян джинджифил
• 700 мл вода
• 100 г сух лющен грах
• 200 г замразен грах
• ¾ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 50 г настърган пармезан
• клонки прясна мента за украса
Начина на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджера. Запържете за 2-3 минути на умерен огън кренвиршите, после ги отцедете от мазнината върху салфетка.
2. Сложете в съда лука и чесъна и ги запържете до омекване. Добавете зеления лук, марулята, ментата и джинджифила, похлупете и задушавайте 5 минути.
3. Налейте водата в тенджерата и сложете сухия грах. Оставете да заври, после намалете огъня. Похлупете и варете на тих огън 40 минути, като разбърквате от време на време.
4. Добавете замразения грах, оставете супата да заври отново и варете още 5 минути или до омекването на граха. Свалете супата от огъня и я оставете да поизстине.
5. Налейте супата в кухненски робот или в миксер и на няколко етапа я пасирайте или я претрийте през сито до получаване на еднородна маса. Върнете я обратно в тенджерата, сложете кренвиршите и внимателно загрейте. Посолете и поръсете с черен пипер. Сипете супата в затоплени чинии и настържете отгоре пармезан. Украсете с клонките мента и поднесете с топли хрупкави хлебчета.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Двойна грахова супа
понеделник, 1 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар